Loading

Sala Mickiewicza Collegium Maius UAM w Poznaniu

Poznań, 2012-2013

  • Project Name
    fot. Jacek Bułat
  • Project Name
    fot. Jacek Bułat

Opis:

Przebudowa i ponowna aranżacja Salonu Mickiewicza ma na celu zarówno ujednolicenie kompozycyjne oraz scalenie użytkowe z pozostałymi remontowanymi pomieszczeniami uniwersytetu, jak i znaczącą poprawę jakości i walorów użytkowych przestrzeni. Sala uzyskała nowy wystrój wnętrza, który poza wartościami estetycznymi pełni bardzo ważną w tym wypadku funkcję akustyczną. Zaplanowano wymianę wyposażenia, montaż nowych stołów oraz krzeseł konferencyjnych, a także sprzętu multimedialnego, w tym projektora multimedialnego i nagłośnienia. Pomieszczenia poddasza w pobliżu Salonu zostały zaadaptowane na pomieszczenia techniczne, zawierające urządzenia wentylacyjne i klimatyzacyjne.

Salon Mickiewicza obecnie pełni funkcję sali Rady Wydziału. Odbywają się tu także obrony prac doktorskich. Ze względu na to, iż jest to największa sala budynku Collegium, zaprojektowano ją jako wielofunkcyjną z możliwością dostosowania do potrzeb różnych grup użytkowników i organizowanych wydarzeń.

Inwestor:

Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

Stadium:

I miejsce w konkursie | Zrealizowany

Zespół projektowy:

Jacek Bułat, Adam Błaszczyk, Michał Bułat, Jakub Urbaniak